Gemeente
Tilburg

‘Brand New’

‘Van gedateerd naar een echte trendsetter. Gemeente Tilburg maakt online vernieuwingsslag door met verbluffend eindresultaat tot gevolg’
Het Vraagstuk
Gemeente Tilburg was toe aan een digitale vernieuwingsslag. Middels een aanbesteding is uiteindelijk de keuze op Netcreators gevallen. Met veel passie en energie zijn we dit traject ingestapt met een mooi eindproduct als resultaat.
De businesscase
Een compleet nieuwe website voor gemeente Tilburg met alles wat daarbij komt kijken. Dat was de vraag van gemeente Tilburg en voor ons de uitdaging. Van een verouderde site naar een trendsetter. De samenwerking tussen gemeente Tilburg en Netcreators verliep erg positief. Dankzij intensieve sessies op locatie bij gemeente Tilburg hebben we een goed beeld gekregen van de wensen.
VOLDOEN AAN WEBRICHTLIJNEN
Een belangrijke aanpassing, en tevens verplichte, is het voldoen aan de webrichtlijnen die door de overheid zijn gesteld. Kortom, een compleet nieuwe website met de nieuwste technieken en innovaties van nu.
De oplossing
De navigatie- en contentstructuur is aangepakt (op basis van UX-design). Er is een zoekmachine toegevoegd aan de website die het bezoekers makkelijker moet maken om sneller bij relevante informatie te komen. Veel content is geïmplementeerd en de site is responsive gemaakt.
Het toegankelijk maken van de website voor bezoekers was een belangrijk punt en hierin zijn we ook geslaagd. De gebruikte software is TYPO3.
Toptaken
De toptaken (meest gezochte zaken in een website) zijn aan de hand van analyses bepaald en visueel met een doorlink geïntegreerd in de site, voorzien van het nieuwe design. De toptaken zijn heel gebruiksvriendelijk en verwijzen direct door naar de gewenste pagina met relevante informatie.
Doorontwikkeling
In het kader van Koningsdag 2017, welke plaatsvond in Tilburg, is er in samenwerking met Netcreators een uitgebreide subsite ontwikkeld. Op die subsite hebben we bijvoorbeeld de route van die dag speels en creatief weergegeven met een toegankelijk karakter.
Mooi Resultaat
Met veel plezier en toewijding heeft het team van Netcreators gewerkt aan het realiseren van een totaal nieuwe, up-to-date, website met een passend design. De samenwerking verliep soepel en naar volle tevredenheid. Dit zie je terug in een verbluffende website die de eindgebruiker op de juiste manier van informatie voorziet.

Typo3 services

Onze Typo3 oplossingen

icon

Typo3 ontwikkeling

Met ons team van specialisten kunnen wij elke Typo3 opdracht aan
icon

Typo3 Maatwerk

Wij hebben vele maatwerk oplossingen reeds ontwikkeld binnen typo3
icon

Typo3 design

Onze Typo3 designers kijken graag met u mee naar de nieuwste UX oplossingen

Heb je een vraag? Stel hem snel.