Gemeente
Nijmegen

‘Better safe than sorry’

‘Een make-over voor de website van gemeente Nijmegen met een gescheiden structuur voor meer risicospreiding’
Het Vraagstuk
Gemeente Nijmegen weet wat ze wil. Goed voorbereid en met een duidelijk beeld voor ogen klopten ze bij Netcreators aan om hun verouderde website aan te (laten) pakken. Het neerzetten van een compleet nieuwe website was de wens. Eentje die een totaal nieuwe aanpak vereiste.
De businesscase
Een compleet nieuwe website in TYPO3 waarbij ook een gloednieuw ontwerp in verwerkt moest worden. Een mooie en uitdagende klus voor het team van Netcreators. Ook moest de site responsive worden. Het vergroten van de toegankelijkheid stond ook op de lijst.
De oplossing
In het kader van veiligheid (AVG) en het beschermen van persoonsgegevens is er gekozen voor een ‘gescheiden’ structuur. Hierdoor ben je niet afhankelijk van systeem. De zoekfunctie ligt als het ware als een schil over de website heen. Mocht de site om wat voor reden dan ook eruit liggen, kunnen de risico’s die dit met zich meebrengt beperkt worden. Hierin lag dan ook een uitdaging voor Netcreators.
COMPONENT LIBRARY
Een leuk detail van dit project is de component library die als visuele basis van de website fungeert. Dit haakt in op material design. Het is een styling package waarmee we de site-onderdelen hebben vormgegeven. Deze tool is speciaal ontwikkeld voor Google en Android. Het zorgt voor een betere weergave op mobile devices en het is gekoppeld aan de website zelf. Het is een geautomatiseerd systeem met een apart beheer.
De uitdaging zat ‘m in het laten uitlezen van de component library door TYPO3.
Mooi Resultaat
Dankzij een heldere en duidelijke briefing van gemeente Nijmegen heeft Netcreators een mooi eindproduct kunnen neerzetten. Eentje waar we trots op zijn en graag met je delen!

Typo3 services

Onze Typo3 oplossingen

icon

Typo3 ontwikkeling

Met ons team van specialisten kunnen wij elke Typo3 opdracht aan
icon

Typo3 Maatwerk

Wij hebben vele maatwerk oplossingen reeds ontwikkeld binnen typo3
icon

Typo3 design

Onze Typo3 designers kijken graag met u mee naar de nieuwste UX oplossingen

Heb je een vraag? Stel hem snel.