Onderwijsvacaturebank 2.0

Opdracht

onderwijsvacaturebank-opdrachtNetcreators heeft in opdracht van Vervangingsfonds Participatiefonds de Onderwijsvacaturebank voorzien van een vernieuwd ontwerp. De opdracht was drieledig: ontwerp een nieuw woordmerk, realiseer een interactie ontwerp met bijbehorende user stories en ontwerp een visueel design.

Oplossing

onderwijsvacaturebank-logoHet logo werd als eerste vormgegeven. Vormgebruik, kleurgebruik en typografie van het nieuwe logo zijn gebaseerd op de huisstijl van de opdrachtgever.
onderwijsvacaturebank-wireframeNa eerst een siteconcept te hebben uitgewerkt, werd na akkoord een interactiedesign gemaakt in Bootstrap. Belangrijke voorwaarden waren dat de site responsive moest zijn en een hele goede User Experience (UX) zou bieden. Het gemaakte prototype / interactiemodel werd daarom uitgebreid getest op UX en gebruikerservaringen. Het diende tevens als leidraad voor het opstellen van ‘user stories’ voor de technische implementatie.

Resultaat

onderwijsvacaturebank-ontwerpHet goedgekeurde interactie ontwerp is gebruikt als basis voor de ontwikkeling van het visuele design. Dit werd direct gerealiseerd in CSS (Cascading Style Sheets). Deze werkwijze verkort de doorlooptijd aanzienlijk dan eerst in Photoshop aan de gang te gaan. Het design is bovendien direct op verschillende devices (desktop, smartphone etc.) te beoordelen en de Style Sheets kunnen 1-op-1 overgenomen worden bij de technische implementatie.