NHTV design

Opdracht

NHTV-logoNHTV is een niet-particuliere instelling voor internationaal hoger onderwijs met vier locaties in Breda, zo’n 7.700 studenten uit meer dan 60 landen en bijna 700 medewerkers. Netcreators heeft het NHTV design van A tot Z voor de hogeschool verzorgd.

Oplossing

NHTV-responsiveOp basis van gebruikersonderzoek en een aantal brainstorms is een nieuw siteconcept uitgewerkt. Daarbij is voor een nieuwe doelgroepbenadering en sitestructuur gekozen die recht doet aan het daadwerkelijke gebruik van de website. Op basis van dit concept en de bestaande huisstijl, heeft Netcreators eerst een responsive prototype gebouwd in Bootstrap. Na goedkeuring van dit prototype heeft onze ontwerper het responsive design ontwikkeld. Omdat het merendeel van de bezoekers studenten zijn die de site vooral op hun mobiel gebruiken, heeft de wijze waarop de site dan gepresenteerd wordt en de navigatie zich gedraagt, extra veel aandacht gehad.
Logo_TYPO3Technisch er ervoor gekozen om het open source CMS Typo3 te implementeren. Dit systeem was ook bij de oude website reeds in gebruik. Typo3 werd als een prettig systeem ervaren dat ook past bij de wijze waarop bij NHTV informatie wordt gepubliceerd. Dat redacteuren en beheerders het systeem reeds kennen is natuurlijk ook een groot voordeel.

Resultaat

NHTV-responsive-printscreenNHTV Breda is zeer content met de nieuwe website waarmee de hogeschool zich nadrukkelijk profileert en onderscheid in het hoger onderwijs. De responsive design website kunt u zelf bekijken op www.nhtv.nl.